Extension, Newbury


This rather drab 1970’s house was extended and given a facelift to bring it bang up to date.

A combination of poor original design in terms of proportions on the elevation, use of cheap materials and natural decay over time left this house with a dilapidated and rather sad feel. A poor quality flat roofed store room was demolished and replaced with a 2 storey extension providing a new study at ground floor level and a new master bedroom with en-suite above.

Proportions on the elevation were improved by using replacement windows and altering the pattern of the mullions. High quality aluminium frames in dark grey contribute to a more contemporary look. Removing of the old cladding and replacing with new cladding was a further opportunity to alter the proportions and improve the look.

All original cheap brickwork has been disguised under newly applied Wetherby render. This render is ‘through-colour’ meaning it does not need to be painted to retain its colour.

The before and after images show how the above work has transformed this family home.